Jdi na obsah Jdi na menu
 

José Bartolo - Egyptská exotika

Nedávno jsem se vrátil z dovolené a na letišti v egyptské Hurghádě jsem ještě před odletem sdc10970.jpgdomů zaběhl do DUTY FREE shopu, výběr doutníků a cigarill byl opravdu velký, samozřejmě byly k nalezení doutníky Cohiba, Partagas, José la Piedra, Romeo y Julieta a jiné světoznámé značky, ale proč bych si kupoval v Egyptě to, co si můžu koupit i jinde ve světě? Proto jsem chvíli pátral v nepřeberném množství tabákových smotků, až jsem narazil na doutníky José Bartolo.

Balení 3 kusů mě stálo 8 USD, což je v přepočtu necelých 150 Kč. Krabička je papírová se vzorem dřeva. Samotné doutníky jsou baleny v Aluminiových tubách s krémovou barvou a nápisem „José Bartolo Corona, Special Deluxe". Co mě zaujalo, byl nápis 100% tobacco log filler. Uvnitř tuby je pak doutník typu Corona dlouhý asi 15 cm zabalen v cedrovém dřevě.

Krycí list je hladký, tmavší barvy s menšími žilkami. Jako binder není použit(o) HTL, ale opravdový tabák ! Čepička je velmi precizně uzavřená a před kouření je nutno ji odříznout. A co je hlavní, opravdu se jedná o longfiller! Vůně je vcelku silná, čistě tabáková a výrazná. Hned při prvních potazích zjistíte, že je použit kvalitnější tabák než v našich končinách, ve stejné cenové hladině. Je jemná, výrazná a čistě tabáková. I po půlce je stálá a vyvážená a neměnná, což mě velice překvapilo. Ke konci se jeví jako ostřejší a plnější.

Popel má světle šedou barvu a k ménu úžasu držel na špičce cca 3,5 cm, což také nasvědčuje o použití kvalitnějšího tabáku. Ke konci recenze většinou píšu, k čemu by se doutník hodil, ale u José Bartola nevím. Mě osobně nejvíce chutnal samotný a můžu říct, že jsem si ho opravdu užil.

A co na závěr? Snad jen, že pokud byste měli cestu do Egypta, určitě se pro tyhle doutníky zastavte, protože při ceně cca 50 Kč za kus, při koupi určitě neprohloupíte.

 

 By Horatio

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Pouze v aluminiu!

Alda,8. 6. 2012 15:11

Před rokem jsem si ho koupil. Nejprve jeden kus v jakési trafice na ulici. Byl dobrý jak píšete a chtěl jsem si jich koupit do Čech více. Nesehnal jsem už tubos, ale jen balené v celofánu, o něco menší, 5 ks/krabička. Krabička zakolkovaná! Říkal jsem si, nevadí. Ale vadilo. Tabák velice nepravidelně hořel a často zhasínal. Bylo to trápení. Navíc poslední v krabičce byl provrtán nějakým broučkem a to byl poslední hřebíček do rakve. Držel bych se raději už pouze tubos (zde recenzovaný), ten byl výborný.

díky

matr,9. 11. 2011 7:04

Nedávno jsme se vrátili z Egypta a podle vaší recenze jsem v obchodě šel rovnou po nich. Máte pravdu je opravdu výtečný. Takže děkuji za skvělou recenzi. Nebýt vás,tak o nich ani nevím.