Jdi na obsah Jdi na menu
 

PLÉIADES 20´s ANNIVERSAIRE 2004

Pleiades je značka založená ve Francii roku 1984. Tyto longfiller doutníky jsou vyráběny v Dominikánské republice a to kompletně ručně.

pleiades3.jpgTabák tedy pochází z Dominikánské republiky a jedná se HAND–MADE long-filler, jehož cena se pohybuje kolem 110 Kč. Doutník je podle tvaru corona s rozměry 13x1,5cm. Já jsem ho zakoupil jako kusovku a zabalený v celofánu.

Krycí list je už na první pohled skvělý. Je hladký, na omak jemný bez nějakého výrazného žilkování. Čepička je ručně uzavřená a neodštíplá. Při stlačení se doutník zdá perfektně utažen. Vůně je po vyjmutí z celofánového obalu čistá, jemná, trochu nasládlá a osobitá.

Zapoval jsem žhavičkou a nenastal žádný problém. Ihned po zapálení se dostaví chuť jemná, dosti nasládlá, s tóny kakaa a kávy. Bezprostředně po potáhnutí je jemná, a po nějaké chvilce se rozlicne ve výraznou, zemitou a ostřejší . Celkově je doutník velice komplexní a převažují tóny kávy doprovázené zemitostí. Popel je spíše bílé barvy, celistvý a i za chůze dokázal držet 4 cm, což mě velice mile překvapilo a utvrdilo v tom, že se jedná o kvalitní kousek. Doutník jsem odkládal cca v 1/3, kdy kouř začínal být horký a chuť již nebyla taková jako v předchozích třetinách.

Závěrem můžu říct, že mezi long-filler doutníky v ceně kolem 100 Kč u mě nemá Pleiades konkurenci a přináší chuť, která mi dokonale sedla. Bohužel nepatří mezi doutníky, které se dají lehce sehnat na internetu a kdo na ně narazí v kameném obchodě má velké štěstí. Rozhodně stojí za vyzkoušení.

 

CELKOVÉ HODNOCENÍ: 80/100

By Horatio

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Moc dobrej...

chose,22. 5. 2013 13:45

Měl jsem tu čest ochutnat a byl dost dobrej.Koupil jsm ho v kamenné prodejně a stál dost přes 100Kč,takže hledám na netu lepší cenu,protože mi fakt chutnal a tak zvažuju koupi 20ti kusů.Určitě doporučuju...