Jdi na obsah Jdi na menu
 

Santa Clara Quino

img_0733.jpgTento doutník můžete zakoupit v prodejně firmy Doutníky Praha ve Štěpánské ulici na Praze 1 za příznivou cenu. Patří do rodiny longfillerů mexické firmy Santa Clara a je vyroben ručně s uzavřenou hlavou. Rozměry jsou cca 11x1cm, což z Quina činí ideálního partera pro krátkou přestávku či ke kávě.

Krycí list má spíše hrubší a drsnější strukturu s malými výstupky a na první pohled nepůsobí přiliš esteticky. Quino si ale na nic nehraje a působí velice přirozeně a poctivě o čemž svědčí i buket, který je čistě tabákový.

Přímo po zapálení můžete okusit chuť, která je intenzivní při potahu, ale s krátkým "ocasem" v ústech. Je dřevnatá a kořeněná, s nižší až střední sílou. K polovině se projevuje trochu krémová chuť se zemitostí, která postupně přechází v tóny marcipánu v závěru doutníku. Hoření bylo vyrovnané a popel měl tmavě šedou barvu a držel cca 3cm před odpadnutím.

Santa Clara Quino si rozhodně nedělá ambice stát se nejlepším doutníkem, ale dokáže procvičit chuťové pohárky a stojí za vyzkoušení. Svou dobou hoření kolem 20 minut se skvěle hodí k odpolední kávě...

 

CELKOVÉ HODNOCENÍ 67/100

 

By Horatio

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář