Jdi na obsah Jdi na menu
 

Stanislaw Black Line Robusto

23. 2. 2016

adobephotoshopexpress_24dab8188083451785ae26dc628df56d.jpgDoutník se dá pořídit od 110 Kč. Mnou zakoupený kus byl balen v celofánu. Toto Robusto je ručně vyráběný longfiller od, v Česku, dobře známé firmy Stanislaw. Robusto je dlouhé 12,6 cm a šířka je 1,9 cm. Má uzavřenou hlavu. Filler tohoto doutníků je tvořen směsí dominikánských tabáků, vázací list je Piloto Cubano pěstované v Dominikánské republice. Stavba doutníku se jeví bez závad a kvalitně.

 

Wrapper je brazilský - odstín maduro. Nemá žádné výrazné žíly, je olejnatý a úhledný, jak tomu u doutníků této značky bývá. Vůně tohoto robusta je poměrně výrazná, nasládlá, s tóny medu a čokolády.

 

Chuť je po ustálení hoření výrazná, ale přitom lehká a kávová. S postupem hoření chuť kávy sílí a přidávají se k ní tóny oříšků a nugátu. V poslední třetině pak převažuje výtečná chuť marcipánu, která se táhne až do konce hoření. Celkově má doutník komplexní, středně silnou chuť, která mě provázela krásnou 1 hodinu a 20 minut. Popel měl šedo-bílou barvu a držel krásné 4 cm.

 

Doutník byl skvělý, bohužel mě trochu zklamalo že v půlce prohoříval vnitřkem a bylo třeba oklepat popel z okrajů a napálit ho, ale tak už tomu u vlhkých doutníků někdy bývá. K doutníku jsem popíjel dobré černé pivo a chutě spolu skvěle hrály.

 

Stanislaw BL Robusto je další, za svou cenu nadmíru kvalitní doutník z řady Black Line který svým vzhledem i chutí umí potěšit smysly. Rozhodně doporučuji vyzkoušet, protože celá řada Black Line je velice vydařená a stojí za to mít několik kousků v humidoru!

 

SÍLA DOUTNÍKU: 3/5

 

CELKOVÉ HODNOCENÍ: 82/100

 

By Libor

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář