Jdi na obsah Jdi na menu
 

TE-AMO World Selection Gran Corto Nicaragua

26. 2. 2016

wp_20160225_004.jpg

 

Výrobcem tohoto doutníku je mexická firma A. Turrent, se značkou Te-Amo. Doutník jsem zakoupil za 96 Kč za 1 ks. Je balen po 15 kusech do krabice a samotné doutníky jsou pak baleny do celofánu. Je to ručně balený longfiller o tvaru malého torpeda s náplní z Nikaragui, vázací list je San Andrés z Mexika a balicí pak Criollo Habana Seed. Hlava je uzavřená do špičky. Celý smotek má rozměry 10,1 cm v délce a 2,5 cm v průměru. Doutník mě na první pohled zaujal především svým vznešeným tvarem a velikostí, která je podle mě netradiční.

 

Wrapper má přírodně hnědý odstnín, je hladký, spíše střední kvality, není nijak extrémně žilnatý, ale příliš mě neoslnil. Vůně doutníku je ale báječná - zemitá, velice čistá, tabáková a osobitá.

 

Po zapálení se vám v ústech rozline silně tabáková, kořeněná chuť. Při hoření jsou znát i tóny dřevin, lehce i květnatost. Doutník produkoval hustý namodralý dým, ale po 1/3 bohužel začal prohořívat vnitřkem a musel jsem popel oklepat a doutník z jedné strany opět napálit. Kolem 1/2, vzhledem ke své velikosti, začal kouř hořknout a přastával být dobrým, pár minut jsem ještě vydržel, ale posléze jsem doutník těsně za polovinou odložil. Doba hoření byla 35 minut.

 

Doutník by se svou velikostí i dobou hoření hodil pro začátečníka, ale vzhledem k prohořívání si nejsem jistý, jestli by dotyčného od doutníkaření spíše neodradil. Možná jsem ale jen trefil špatný kus. Rozhodně se totiž nejednalo o špatné pokouření, právě neopak, doutník je za svou cenu moc dobrý! V brzké době vyzkouším ještě další doutník z této série a jsem velice zvědav, jak to dopadne. Závěrem bych chtěl uvést, že se jedná o kvalitní longfiller a rozhodně stojí za vyzkoušení.

 

SÍLA DOUTNÍKU: 4/5

 

CELKOVÉ HODNOCENÍ: 81/100

 

By Libor

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář