Jdi na obsah Jdi na menu
 

Villa Zamorano Robusto

23. 1. 2015

img_2510.jpgDoutník jsem zakoupil v prodejně Doutníky Praha v Štěpánské ulici za 99 Kč. Je to longfiller, kompletně ručně dělaný v Hondurasu. Hlava je neořízlá a rozměry tohoto robusta jsou 12,5 na 2 cm.

 

Krycí list je pěkný, lehce olejnatý, bez žil a celistvý. Wrapper, stejně jako binder i filler pochází z Hondurasu a jedná se tedy o tzv. "Puro" doutník. Buket doutníku je kořeněný a příjemně a výrazně dřevitý.

 

Chuť je zprvu krémová a jemná s tóny kůže a lehce štípe na jazyku. Blíže k polovině jsou cítit dřeviny a přidává se zemitost, po polovině přichází na řadu oříšky, jejichž chuť se stále zvýrazňuje a ke konci doutníku přechází do chuti marcipánu, jež je více než velice výrazná.

 

Popel (viz. Facebook) je světle šedý a černý, po 4 cm jsem ho raději odklepl, ale myslím že by dokázal držet ještě pěkných pár centimetrů. Jeho pevnost byla skvělá! Doba hoření byla cca 70 minut. Bohužel jsem musel doutník 2x připalovat, protože prohoříval vnitřkem. Ale nic, co by výrazně vadilo.

 

Ačkoli nemám příliš rád oříšky a jejich chuť v doutnících, Villa Zamorano mi chutnal a strávil jsem s ním příjemný čas a nutno podotknout že se hodí k pivu. Za svou cenu jde o vynikající robusto, které bych vřele doporučil všem, kteří chtějí levný a dobrý longfiller. Jediné co se dá vytknout je horší hoření a malá osobitost doutníku. Jednoduše po dokouření jsem se příliš v myšlenkách nevracel k tomu, jak doutník chutnal.

 

SÍLA DOUTNÍKU: 3/5

 

CELKOVÉ HODNOCENÍ: 84/100

 

 

By Libor

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář