Jdi na obsah Jdi na menu
 

Ořezávání doutníku

Rozhodně budete muset zapomenout na způsoby zapalování filmových hrdinů, především Arnieho Schwarzeneggera, který svůj koníček přenesl na filmové plátno, ale bohužel bez jeho tradičních a správných zvyklostí. Tito „doutníkáři“ většinou strčí doutník mezi zuby, ukousnou patku, kterou se snaží odplivnout co nejdále, vezmou benzínový zapalovač, škrtnou s ním o džínsy a doutník vloží přímo do ohně. Potom potahují co jim plíce stačí a snaží se vyprodukovat co nejvíce dýmu.

 Je pravda, že to vypadá velice efektně, ale takto zapálený doutník nebude chutnat o moc lépe než kouření uhlí. V následujících příspěvcích si tedy probereme základní a správné postupy, které povedou k dobrému kuřáckému zážitku.

 

Ořezávání

 

První část rituálu je velmi jednoduchá a zvládne jí snad každý, kdo vystudoval základní školu a má představu jak vypadá pravý úhel. Nikdy nepoužívejte nůž nebo zuby! V extrémních případech se dá ještě použít nehet, kterým pomalu odrýpete a odloupnete patku, ale pokud byste tohle udělali v nějakém doutníkovém klubu, asi by se na Vás návštěvníci nedívali s úsměvem. Jako neklasičtější a nejjednodušší ze všech možností vychází kovový oboustranný ořezávač. Ten jeduduše vezmete a odštípnete patku asi 2 mm od konce. Řez by měl být co nejčistější, bez otřepků a rovný (kolmý k ose doutníku). Další možností jsou nůžky, nebo „véčkové“ vyštipovače, ale práce s nimi vyžaduje trochu zkušenosti a cviku, proto z našeho výběru nejlépe vychází již zmíněný ořezávač. Levnější ořezávače se dají sehnat kolem 100 Kč ty dražší pak stojí i několik set korun.

 

V případě dotazů mě kontaktujte na e-mail, nebo pište do rubriky Administrátor.

 

By Horatio 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář