Jdi na obsah Jdi na menu
 

Jose La Piedra Brevas

Jose La Piedra Brevas je kubánský doutník  s délkou 133mm,  průměrem 16,67mm a prstýnek je velikosti č.42. Krycí a vázací list je Kuba natural, náplň také Kuba natural.
Je balen strojově, krycí list balen ručně.

Doutníky jsem koupil v babrevas2.jpglení 25ks. Samozřejmě netrpělivost zvítězila a tak jsem jeden ochutnal jen tak nasucho. Musím říct, že mě už v této fázi docela nadchl a příjemně mi zalahodil. Poté doutníky putovaly do mého podomácku vyrobeného humidorku z krabice na doutníky. Už zhruba po týdnu doutníky nádhěrně voněly. Rozhodla tedy slina a já si jeden zapálil. Doutník má příjemnou zemitou chuť, která je zachována po celou dobu kouření. Ačkoli je to stroják, má pevný popel bílo-šedé barvy, který opadává sám cca po 25mm. Pokud je z humidoru, není s ním vůbec žádný problém. Dával bych pozor, aby se doutník při kouření nepřehříval. Kouř z doutníku je nádhěrně bílo-modrý avydechovaný kouř je lehce žluto-hnědý. Tahal jsem v klidu jednou za půl minutky a doutník se mi odměnil stálou chutí až do konce. Dá se dokouřit až co prsty udrží a věřte nebo ne, trvá to lehce přes 60 minut. Co se týče nějakého alkoholového zavlažení, tak jsem k němu lehce popíjel kvasnicový ležáček bez CO2. Tohle pivko chuť doutníku skvěle nasládle podtrhlo.

Můj názor je, že si v této cenové relaci pochutná jak začínající kuřák doutníků, tak určitě neurazí i nenáročného fajnšmekra, nebojícího se vyzkoušet i levnější značku. Musím ovšem podotknout, že je u téhle značky doutníků opravdu potřeba přebírat  kusy. Stalo se mi, že byl i prasklý krycí list a tudíž doutník netáhl. Ale při ceně 39,- za kus jsem to neřešil.

  


By Shortik Pavel

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

nic moc

Zdenek,16. 4. 2017 23:01

musím uznat doutník voněl nádherně .... bohužel to je to poslední + u tohoto doutníku, po zapálení začalo peklo, doutník neustále zhasínal, krycí list během hoření začal praskat, až se začal drobit .... nakonec jsem doutník v polovině odložil...možná špatčý kus ....

slabota

pepe,3. 4. 2014 22:11

Hodně slabý kousek. Tvrdej, netáhne, po 20 minutách jsem se vytočil a rozdělal jej. Hovádka co to balí tam nechali střední stvoly. Ne žilky, ale centrální žílu. Hnus.

souhlas

kml,6. 2. 2012 18:03

Za ty peníze dobrý kouř. Také nejčastěji v kombinaci s pivem. Pokud se nechá déle v humidoru, prspěje mut. Stavba občas, prasklý list nebo menší náplnň, lae za tu cenu to opravdu není třeba řešit.

cena

jaja,4. 2. 2012 15:02

Dobrý den,
Mohl by jste mi napsat odkaz kde jste je koupil po 25 kusech a za kolik?
děkuju

Odpověď

ADMIN,4. 2. 2012 16:51

Bohužel, tuto recenzi jsem nepsal přímo já, ale stejná cena tehdy byla na

www.excaliburcity.com