Jdi na obsah Jdi na menu
 

Jose La Piedra Cremas

img_0114.jpgŘíká se mu  "kubánský lidový doutník" a tak jsem ho koupil přes internet. Přišel mi v uzavilratelné folii, tak jsem ji otevřel a dal jsem ho na pár dní do humidoru. Po týdnu jsem ho vyndal a konečně skusil. Je velice ůhledný a má zavřenou hlavu. Odřízl jsem ji a profoukl ho. Již při profouknutí jsem v ůstech cítil ten specifický a nezaměnitelný tabák z Kuby. Můžu říct, že kubánské doutníky se nedají zaměnit s žádnýmy jinými a právem se pyšní tím, že jsou asi nejlepší na světě. Nuže otestoval jsem buket opět není co vytknout, je výrazný a kořeněný a s tóny kávy. Ale chuť opravdu stojí zato. Je kořeněná a výrazná až štiplavá. Není zas tak silná a tak bych ho doporučil začátečníkům, kteří chtějí něco velmi dobrého za dobrou cenu. Jeden kus mě stál 55 Kč a asi jsem si našel svojí značku, stejně jako mnozí jiní kuřáci. Opravdu nevím, k čemu bych ho mohl doporučit, ale já sám jsem si ho dal s "Bavorákem" , ale moc mi k němu nesedl.

 

By Horatio

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Cremas

kml,5. 4. 2012 12:27

Dle mého lehčí doutník (pokud se bavíme o Kubě), ale je to subjektivní dojem. Ze škály JPL patřil mezi ty lepší. Některé kousky byly dokonce vynikající a byla tam cítit chuť trávy jako u Sigla. Měl jsem je rok dva než jsem je vykouřil. Štiplavé se mi doutníky nezdály.

pro: pindik45

Shortik,28. 3. 2011 13:36

Možná by bylo slušnější napsat svůj názor z vykouření, to by nám řeklo více...

sf

pindik45,12. 1. 2011 16:24

shit

Recenze

Jirik,28. 4. 2010 13:51

Na mně je celkově značka JLP dosti silná. Měl jsem chuť poznat atmosféru kubánských domorodců, ale zřejmě nejsem správně nalazen. Radši si trošku připlatím a dám si třeba RyJ coronitas cedro nebo Partagas Mille Fleur. nejlevnější doutníky mají na www.longfiller.cz tam mají i skvělé dominikánské doutníky