Jdi na obsah Jdi na menu
 

Jose la Piedra Petit Cetros

19. 1. 2014

img_0735.jpgDnes odpoledne jsem si vyšel na procházku a tak mě napadlo vzít si na cestu i nějaký doutník. už dlouho jsem neměl v puse nic kubánského a tak jsem se rozhodl vzít s sebou na procházku kousek od značky Jose la Piedra.

Petit Cetros je shortfillerový vlhký doutník jehož filler, binder i wrapper pochazejí z oblasti Vuelta Arriba na Kubě. Jak je dobrým zvykem této značky, cenu svých kousků drží nízko v poměru k dobrému pokouření kubánského tabáku. Cena tohoto doutníku se pohybuje kolem 50 Kč a je možné ho zakoupit v prodejně firmy Doutníky Praha ve Štěpánské ulici na Praze 1. Standartní balení je po 5 kusech v papírové krabičce ale lze kupovat i po jednotlivých kusech. Rozměry jsou cca 12x1,5 cm

 
Přesto že jde o strojově vyráběný kousek, jeho hlava je ručně uzavřená. Krycí list má hrubší žilkování a barvu přibližně odpovídající odstínu Colorado Claro. Vůně je zemitá, příjemná a přírodní, lehce přepřená.
Doutník jsem měl přibližně půl roku v humidoru a tím nádherně zvláčněl a stal se komplexnějším. Chuť je v první polovině jemná s postupem času se přidává zemitost, ve druhé polovině tóny koření.

Popel je spíše šedé barvy a drží cca 2,5 cm, kouř je namodralý. Doba hoření byla cca 50 minut. Nepříjemné bylo pouze časté prohořívání vnitřkem, pročež jsem musel asi 4x přizapalovat okraje.
 
Petit Cetros zapadá do rodiny doutníků JLP a stejně jako ostatní zástupci nenadchne na první pohled, ale za svou příznivou cenu nabídne dobré kubánské pokouření.

 

 

CELKOVÉ HODNOCENÍ 76/100

 

By Libor

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář