Jdi na obsah Jdi na menu
 

Oliva serie O cigarillos

oliva-2.jpgNikaragujské doutníky Oliva se v letech 2005 - 2007 umístili na předních místech žebříčku Cigar Aficionado, proto jsem neodolal a zakoupil krabičku těch nejlevnějších kousků této značky.

Cena za kus je 50 Kč a doutníky jsou baleny po pěti kusech v plechové krabičce, krémové barvy. Každý kus je pak balen v celofánu a rozměry doutníku jsou 1x1,3cm. Nejedná se tedy o cigarillo na jaké jsme zvyklí, ale spíše o doutník velikosti menší perly. Na prstenu je napsáno Hecho a Mano, ale na internetu se dá vyčíst, že o kompletní ruční práci se nejdená. Minimálně krycí list je však dobalován ručně, protože hlava je uzavřená.

Krycí list má tmavší hnědou barvu, je hladký a jemný a vcelku úhledný.

Vůně je výrazná, čistá a jemně kořeněná.

Chuť má mírně ostrý charakter, je dosti dřevitá a kořeněná, po ustálení chuti a hoření se zjemní ale tóny koření jsou pořád patrné. Kouř je mléčný a lehký na jazyku. Ke konci kouření se dřevitost zvýrazňuje.

Doutník jsem kouřil s kamarádem a musím říct, že každý kousek byl trochu jiný. Oba měly ale celistvý a spíše světlý popel držící cca 2,5 cm. Doba hoření se pohybovala něco kolem 30 minut.K cigarillu "O" jsem popíjel CUBA LIBRE a chutě k sobě dobře sedly.

Cigarilla Oliva mě přesvědčila že i v Nikaragui umí dělat dobré doutníky a časem si určitě zakoupím drazší kousek této značky.

 

CELKOVÉ HODNOCENÍ: 77%

 

By Horatio

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář