Jdi na obsah Jdi na menu
 

Quintero Nacionales

 

img_3153.jpgJiž delší dobu  jem přemýšlel nad tím, jaký levný doutník lepší kvality recenzovat a při výběru jsem narazil právě na Quintero Nacionales. Je to strojově vyráběný kubánský shortfiller s ručně vázaným krycim listem a cenou 50 Kč/kus. Rozměry této corony jsou 14x1,5 cm.

Hlava doutníku je neořízlá. Krycí list se nedá objektivně hodnotit, protože oba, mnou objednané kusy, byly jiné, kvalitou mi připomínaly doutníky od firmy José La Piedra, které jsou i ve stejné cenové kategorii. Buket je výraně zemitný, nasládlý, jemný, ale výrazný.

Chuť je lehká na jazyku, pro někoho možná silnější, ale mně osobně příliš silná nepřišla. Jsou cítit sladké tón a po druhé polovině se chuť stává zemitější a jsou patrné náznaky koření nebo nějakých bylin. K popelu není přiliš co povědět - byl spíše třepivý v šedo-žluté barvě a držel bez oklepnutí cca 2,5 cm.

Bohužel doutník zpočáku příliš netáhl, což mohlo ovlivnit chuť, která potom nebyla tak silná. S postupem kouření ale doutník táhl čím dál lépe. Odkládal jsem přibližně v poslední třetině , kdy byl kouř horký a štípal.

Závěrem mohu leda říci, že kvalitou i chutí se dají srovnávat s doutníky firmy José La Piedra. Popíjel jsem nejprve tmavou Havanu která k chuti moc neseděla, ale s pivem doutník chutnal skvěle.

 

CELKOVÉ HODNOCENÍ: 61/100
 

 

By Horatio

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

QUINTERO

Cejlon,29. 4. 2013 12:46

Tyto doutníky mi chutnají o něco více, než JLP. Příjdou mi lépe zpracované. Horší tah mi nevadí,protože ze začátku dělá cigáro chutnější. Není důležité čoudit, jak lokomotiva:-)
JLP jsou-jak bylo zmíněno-kvalitou nevyrovnané, to u Quintera neplatí.
Jednoznačně jedna z nejlepších havan do 50kč/ks, ne-li vůbec nejlepší.