Jdi na obsah Jdi na menu
 

Balmoral Corona Tubos

sdc11949.jpgTenhle doutník jsem dostal jako dárek od mého strýce a protože jsem na něj měl už delší dobu zálusk, docela mi to nahrálo do karet. Jedná se o shortfiller z tabáku z Dominikánské republiky. Doutník je typu Corona s rozměry 14x1,5 cm. Běžná maloobchodní cena se pohybuje kolem 75 Kč. Jako balení je použita úhledná hnědá tuba a samotný doutník je ještě v celofánu. Krycí list má přírodní, spíše světlejší barvu a slušnou kvalitu s méně výrazným žilkováním. Smotek je balen strojově a patka je seřízlá. Čeho jsem si ihned všimnul bylo, že doutník byl krásně utažen. Vůně je tabáková, ne moc výrazná, jemná a nasládlá. Po zapálení se dostaví jemná, nevtíravá a tabáková chuť. Je jemně kávová a kompaktní, ale nijak extra mě ničím nenadchla. Jinými slovy - neurazí, ale ani nenadchne. Blíže k polovině se začínalo projevovat kávové aroma. Popel je šedý, hodně třepivý a držel maximálně 2 cm. K tomuto kousku jsem nic nepopíjel a tak nechávám výběr pití na Vás...

 

By Horatio

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Balmoral Corona

JARDA,3. 11. 2013 12:18

Dobrý den.Doutníky kouřím již od svých patnácti,kdy jsem je loupil svámu otci,který stavěl fabriku na Cubě.Potději jsem je kupoval,ty pravé cuby za nějakých 3.80,-kč.Moje značka ,ROMEO A JULIETA,PARTAGAS a nesmím zapomenout na Casadores/lovecké/byly tenčí ale povrch byl skvrnitý.Po revoluci se trh změnil a vzhledem k tomu,že je mi pětašedesát si ty pravé cuba dopřeji jen svátečně.Hledal jsem náhradu a našel jsem.Pro normální kouření je doutnik z Dominikány odpovídající.Učili je totiž kubánci.Pro informaci,souhlas s utažením,ale popel upadne až tak okolo 3 až 4 cm.To proto, že je dobře utažen.Doutním je lehčího ražení nepálí .
Mé doporučení.Doutník vybalte,konec s uřízlou špičkou namočte do kafe,asi 1.5 cm a v puse dvakrát otočte.Pak lehce stiskněte zuby a zapalte.Doutník bude jemný ,ne surový a tím si i regulujete hoření doutníku.Zapalujte dokola.Některé zahoří sppatně,pak nasliňte prst a tam kde to hoří více naneste /lehce/sliny.Hoření se srovná.Pro gurmány,lze ho namočit i do Cuba rumu.

Zajímavý

Cigar,10. 9. 2013 19:00

Co se týče tohoto doutníku jsem velice znepokojen jeho ''nevyvažeností''.Chuť dobrá jemná a lehká ale pocit co zanechával na jazyku byl nepříjemný ale po delší době se tento pocit změnil na přijemnou chuť tabáku.Každopádně se mi zdá jako dobrá volba po dobrém jídle a i co se týče ceny je na doutník takové kvality poměrně dobrá.

Začátečnický doutník

Mirko,30. 8. 2013 1:56

Kouřím necelý rok a jen velmi zřídka. Mnoho zkušeností tedy nemám.
K doutníku mohu říci to, že je velmi příjemný, jemný a lehký. Zanechává lahodnou chuť v ústech. Nic těžkého nebo náročného.
Popel mi vydržel min. 3 cm, doutník se dá vykouřit na tři-čtyři odpadnutí. Dokonce jsem váleček popela povaloval po hrubším dnu popelníku, držel tvar.
Podle mého názoru se jedná o velmi vhodný doutník pro začátečníka, pro znalce možná jako "odpočinkový" či nízkonákladový.
Zkuste ho a napište!

Balmoral Corona Tubos

Cattol ,22. 3. 2013 20:38

V kouření doutníku jsem teprv začátečník ale tento mě osobně velmi chutnal byl takový lehký narozdíl od quantanamera