Jdi na obsah Jdi na menu
 

Handelsgold No.301 Sumatra

dscn1079.jpgJak jsem se přesvědčil už v minulosti, Handelsgold umí udělat jak dobrý, tak i velice špatný doutník. Jak se tedy povedlo toto sumaterské perfecto?

Třistajednička mě na první pohled zaujala především svým tvarem, který vzdáleně připomíná perfecto. Rozhodl jsem se tedy vzít k ho k recenzování a koupil jsem několik kusů za cenu 16 Kč/kus. Při brouzdání na internetu jsem se dočetl, že v doutníku převládají sumaterské druhy tabáku, ale čemu se dnes dá veřit že... Jedná se o strojový short-filler s čepičkou krojenou do "V" a uzavřenou patkou.  Rozměry jsou 11 cm v délce a v nejširším místě u patky 1,8 cm.

Buket je výrazný a tábákový, ale teď už ke krycímu "listu". Proč píšu listu do úvozovek? V případě tohohle perfecta za 16 Kč snad ani nejde použít slovo "list". Wrapper připomíná spíše gumový či plastový kus, až nepřirozeně hnědého sáčku, natáhlého přes smotek. Samozřejmě se jedná pouze o výlisek HTL, ale s klidem mohu říct, že nic odpornějšího jsem snad zatím na doutníku nikdy neviděl. Po tomto vnějším prozkoumání už nikoho ani v nejmenším nepřekvapí, že jako vázací list je použito také HTL.

Nechtěl jsem ale mini-perfecto odsuzovat hned a tak jsem se rozhodl že odštípnu uzavřenou patku a přece jen si zapálím. Tentokrát se ale milé překvapení nekonalo. Tah doutníku byl až neuvěřitelně volný a každý kdo je zvyklý na kvalitnější doutníky s perfektním tahem, by musel konstatovat, že "to" dýmá až moc. Chuť nebyla také nijak ohromující. Byla čistá, velice výrazná, horká a suchá, nahořklá místy připomínala chuť cigarety a byla pro mně vyloženým zklamáním, což se ale dalo čekat už při bližším pohledu na tento kousek. No.301 jsem odkládal už v polovině, protože déle jsem tuto věc kouřit nedokázal.dscn1080.jpg


Závěrem mohu říci jen to, že pokud chcete levný a ceně přiměřeně dobrý doutník, třistajedničce od Handelsgoldu se rozhodně vyhněte.

 

 

 

 

 

 

 


 

 


 

 

CELKOVÉ HODNOCENÍ: 36/100

 

By Horatio

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

díky

snekmen,28. 4. 2013 12:05

Děkuji za doporučení. Uvažoval jsem ze zvědavosti o vyzkoušení ,ale raději to neudělám :)