Jdi na obsah Jdi na menu
 

Henri Wintermans Slims (Panatellas)

Henri Wintermans je velice známá firma vyrábějící skvělé kousky běžných a větších velikostí jakjo corona a half corona, ale jak je na tom kvalita menších doutníčků této hw-slims.jpgznačky?

Doutníky jsem zakoupil v trafice jako kusovky za 14 Kč. Jasou baleny po 50ti kusech v plechové krabičce a každý kus je balen ještě zvlášť v celofánu.

Rozměry jsou 12,5 na 0,7cm a tím se blíží rozměrům panatelly. Jedná se samozřejmě o suchý, stojem vyráběný shortfiller, ale kvalita u této značky byla a stále je skvělá. Jediné co mě velmi nepěkně překvapilo bylo zjištění, že jako binder není použit tabák, jako u větších brášků, ale HTL! 

Krycí list je bez nějakého výraznějšího žilkování, je jemný a hlava je odřízlá. Po vyjmutí z celofánů můžete cítit typicky wintermansovskou vůni - je výrazná a čistě tabáková, možná lehce kořeněná.

Chuť je ihned po zapálení vyrovnaná a můžete ihned začít kouřit. Objevil jsem náznaky kávy, ale převažuje chuť tabáková. Po celou dobu hoření je jemná a výrazná. Popel je tmavý držel asi 1,5 cm, což není nic neobvyklého u této velikosti a průměru doutníku.

Co říci závěrem? Panatella hořela asi 15 minut, což je ideální doba na kratší pauzu v práci nebo na pokouření po obědě. Přítomnost HTL jako binderu mi nijak extra nevadila ,ale určitě to člověka nepotěší, když je zvyklý, že HW dělá velké kousky ze 100% tabáku. Určitě ale musím uznat že HW si drží vysoký standard kvality a mnoho výrobců se mu v téhle cenové relaci absolutně nemůže rovnat ať už v chuti a nebo zpracování.

 

 

 

By Horatio

CELKOVÉ HODNOCENÍ: 60/100

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář