Jdi na obsah Jdi na menu
 

Independence

Independence jsou doutníky (delší - cca 17 cm) typu coronas vyráběné v Německu. Pro mně je to král mezi "levnějšími" doutníky - 1 se dá sehnat i za 75 Kč. Jsou balené v nádherné hliníkové tubě po 1 kuse, samotný doutník je pak v celofánu. Po otevření tuby se na vás vyline čokoládovo - vanilková vůně, která přetrvává i při hoření. Independence má lehkou, při konci štiplavou vanilkovo - čokoládovou příchuť a doporučil bych ho zejména pro ty, kteří mají rádi sladkou chuť vanilky, čokolády (myslím že v zemích s výrobou sladkostí-Belgie a Švýcarsko si je lidé dopřávají v hojném množství)...Díky své chuti a zejména aroma si u mě, mého přítele a spolutvůrce webu i mnoha jiných lidí vydobil své místo mezi doutníky které si velice rád pravidelně dopřávám.Obrazek

                              By Horatio a Vrána

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Nedoporučuji

pepe,12. 4. 2014 20:01

Vyhozené peníze. Vanilka? Čokoláda? Kde? Leda tak ve vedlejším skladu čokolády. Hodně, ale opravdu hodně špatnej kus. Po pár tazích se na konci objevil dehet, ucvaknul jsem jej, aby vůbec táhnul. Poté se tah zlepšil. Následovalo první samouhašení doutníku. Neuvěřitelné, nepochopitelné. Popel se třepí, jako kdyby to stálo 10 kaček někde na vietnamské tržnici. Slogan "pro nezávislé duše" je vážně legrační. Spíše bych napsal "pro silné nátury". Ve druhé třetině následovalo druhé samouhašení. WTF! Vanilka nikde, čokoláda taktéž ne. Jediné za co jej mohu pochválit je parádní produkce kouře a to až od druhé poloviny. NEBRAT! Raději si kupte nějaké Vasco Da Gama. A co k němu? Jedině kouřovou whisky z ostrova Islay. Délak hoření 50 - 60 min.

Independence

Narcis,14. 3. 2012 17:41

Tento doutník musím ohodnotit jako neúměrný svou cenou. Tuba má sice hezký potisk, to je ale prakticky vše, co může tento doutník nabídnout. Chuť je cigaretová až na krátké okamžiky kakaové vůně. Nemohu tento doutník doporučit.

ODP.

Horatio,26. 4. 2011 20:22

Po tom co jsem právě četl minirecenzi od Shortika, kterého také zdravím, jsem docela překvapen jeho skušeností. Je pravda že v době rozjezdu stránek, kdy jsme ho testovali to byl jeden z těch "lepších" kousků. Je ale také pravda, že člověk se zmlsá Kubou, Kostarikou a pak mu tohle nejede :D...to moc dobře znám. Proto při nejbližší příležitosti tenhle doutník opět zakoupím a znovu vyzkouším...

Můj názor

Shortik,26. 4. 2011 13:17

na tento doutník je následující. Po přečtení téhle recenze jsem si řekl, že jej musím zkusit, protože jsem ujetej na vanilku. Zakoupil jsem tedy dva a řekl si, že jeden vykouřím zrovna a jeden dám na čas do humidoru. Zde malá recenze: Po otevření mne nenadchlo nic, doutník byl bez vůně a bez zápachu. Nicméně pevný a hezky ubalený. Tak jsem jej zapálil v očekávání... Ale hned na začátku zklamání, žádná vůně, žádný zápach o náznaku nečeho nemohla být žádná řeč. Doutník v podstatě okamžitě štípe na jazyku a to mu s lehkým vytrácením se vydrží až do konce. Nějakou chuť jsem začal pozorovat až od jedné třetiny po vykouření, byla hodně lehce zemitá, "možná" s nádechem lehce kořeněné chuti. A tahle chuť mu vydrží až do konce. Hledanou vanilku jsem tam bohužel žádnou nenašel. Uvidíme tedy za čas, jak se bude sucháč tvářit vytažen z vlhkého prostředí humidoru. Závěr ze sucháče: Já už jej kouřit nebudu.

Není špatný,

Saldo,24. 8. 2010 20:35

ale raději si místo jednoho Independence koupím a vykouřím pět Candle light. Pro tzv. doutníkové odborníky je to asi rouhání, ale je to prostě tak. Pokud se týká kombinací doutník - alkoholický nápoj, tak zastávám názor, že k sobě moc nepatří (zase rouhání?). Alkohol podráždí chuťové buňky a doutník pak zanechává štiplavý dojem. A naopak.

Odpoveď

Horatio,16. 3. 2010 13:50

K tomuthle doutníku bych určitě doporučil nějaký likér například Baileys, Vaječňák,... prostě něco sladšího co podtrhne chuť ;)

pití

Márty,15. 3. 2010 16:26

Chtěl bych se zeptat co k tomu pijete?